hea modul

Visoka škola "PRIMUS" Gradiška

upisana je u državni registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u BIH

>> Rješenje o upisu u Državni registar akreditiranih visokoškolskih ustanova u BiH<<

Garantni fond predstavio program podrške privrednicima iz Gradiške Uspješna prezentacija Viskoke škole „Primus“

6 Odjeljenje za privredu Opštine Gradiška i Garantni fond RS organizovali su u gradu na Savi sastanaka sa privrednicima na temu „Podrška razvoju privrede i poljoprivrede na području opštine Gradiška“. Predstavljeni su smjernice za uspostavljanje poslovne saradnje sa potencijalnim korisnicima garancija, garantno-kreditna linija Komercijalne banke u Banjaluci i Garantnog fonda te program podrške razvoju preduzetništva u opštini Gradiška za tekuću godinu.

Radivoje Krčmar, direktor Garantnog fonda RS istakao je da ova institucija djeluje sa ciljem davanje podrške razvoju malih i srednjih preduzeća u oblasti industrije, poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva po pitanju pristupa finasijskim sredstvima banaka i drugih finansijskih organizacija.

Među govornicima, predstavnicima privrednih kolektiva, lokalne i republičke vlasti posebno je bilo zapaženo izlaganje Vojislava Škrbića, profesora Visoke škole „Primus“. On je govorio o važnostima obrazovanja kadrova te ekonomskim aspektima unapređenja različitih sektora, posebno privrede, poljoprivrede, turizma...

Za ovu lokalnu zajednicu ali i susjedne opštine i regije, od presudne važnosti je uspostavljanje efiaksnog sistema počev od kvalitetne selekcije, obrazovanja, sticanja iskustava na bazi evropskih vrijednosti, razvoj preduzetništva do zapošljavanja i stvaranja novih vrijednosti kao konačnog cilja – naglasio je profesor Škrbić rekavši da, na tom planu prepoznaje dobre ideje te odlučnost lokalne vlasti u Gradišci da ide u tom pravcu.

Gradiška ima dobre ekonomske potencijale, posebno u oblasti poljoprivrede, drvne, metalske i tekstilne industrije. Međutim, to se još uvijek nedovoljno koristi a pokazatelj je u nepovoljnom odnosu broja zaposlenih u privredi u poređenju sa javnim službama. Zato smatram veoma važnim školovanje i napredak u toj prvoj i najvažnijom sferi od koje sve zavisi.  Ističem kao kapacitet od neprocjenjive vrijednosti za ovu sredinu brojku od preko 50 iskusnih profesora u „Primusu“ koji su dokazani znalci u ekonomiji ali i drugim oblastima. Oni mogu biti važan oslonac lokalne vlasti u izradi biznis planova ali i drugim sektorima koji će nesumnjivo doprimijeti napretku u ovoj sredini – rekao je profesor Škrbić naglasivši da su u „Primusu“, tokom desetogodišnjeg rada stekli veliko povjerenje u regionu uključujući susjedne zemlje, posebno Hrvatsku i da će uskoro otvoriti nove studijske programe. Mi u ovoj školi, kazao je profesor Škrbić, davno azkoračili u Evropu, ona je dio evropskog sistema u obrazovanju u koji želimo i nastojimo uključiti ostale aspekte u sredini u kojoj djeluje.

Predstavnici Fonda i lokalne vlasti u Gradišci su ovom prilikom potpisali protokol o tehničkoj saradnji kojim su definisani uslovi i način kojim će Fond davati podršku preduzetnicima sa područja ove lokalne zajednice. Krčmar je kazao da su do sada firmama iz Gradiške dali garancije vrijedne četiri miliona KM. Zoran Adžić, načelnik Gradiške ocijenio je da su ovim sastankom sa privrednicima stekli jasniju sliku o njihovim potrebama te mogućnostima koje nudi Garantni fond. Posebno je naglasio oblast poljoprivredne proizvodnje jer su proizvođačima potrebni krediti. On je naglasio da su u opštinskom budžetu rezervisali 50.000 KM za subvencije kamata za poljoprivredne kredite a 250.000 KM za razvoj preduzetništva.


123

Pogledajte reportažu

Promocija

Oglasna tabla

 • Obavještenje za studente I godine SP Bankarstvo i Marketing +

  Obavještenje za studente I godine Read More
 • Raspored časova +

  Raspored časova Obavještavaju se studenti Read More
 • Otvaranje naloga za pristup dijelu sajta E-učenje +

  Otvaranje računarskog naloga Studenti koji Read More
 • 1

Kvalitet

 • Računarske i informacione nauke - Softversko inženjerstvo rješenje ministarstva +

  Rješenjem ministarstva prosvjete i kulture Read More
 • Rješenje ministarstva +

  Na osnovu člana 21. stav Read More
 • DOZVOLA ZA RAD +

  Na osnovu člana 21. stav Read More
 • ALUMNI KLUB - OSNIVANJE +

  Poštovani,   obavještavamo Vas da smo Read More
 • VŠ "PRIMUS" LICENCIRANA +

  Na osnovu Rješenja br. 07.2-7871/07 Read More
 • 1
 • 2

Kultura

 • Kultura

VŠ ,,Primus’’ Gradiška dugi niz godina ima uspješnu saradnju sa Kulturnim centrom Gradiška. Aktivno i svakodnevno usmjeravamo svoje studente na sveopšte obrazovanje i edukaciju u svim segmentima kulturnog i društvenog života.

Read More

ISO 9001:2008

Anketa

Ocijenite uređenost naših prostorija