hea modul

Visoka škola "PRIMUS" Gradiška

upisana je u državni registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u BIH

>> Rješenje o upisu u Državni registar akreditiranih visokoškolskih ustanova u BiH<<

Kultura

Studentima, učenicima i radnom osoblju VŠ „PRIMUS“ je omogućeno prisustvovanje svim pozorišnim prestavama i kulturno-umjetničkim manifestacijama koje se održavaju u Kulturnom centru, o trošku škole.

Navešćemo samo neke od manifestacija na koje je bio izuzetan odaziv.

„Obično veče“ – kultna predstava, glumac Milan Lane Gutović (jedan od najpopularnijih umjetnika. Dobitnik mnogih priznanja, njeguje specifičan humor, koji je u ovom pozorišnom kabareu režiser i tekstopisac). I ovaj put, bez sumnje je oduševio kako Gradišku publiku tako i  nas.

„Kako razumeti Srbe“ – kabare, u izvođenju pozorišta sa Terazija iz Beograda. Poznati glumac Vladan Savić, na humorističan način pokazuje kako nas vide „stranci“. Ekipa sa Terazija je na jedinstven način unjela u nas harizmu i sliku Srba. Gostoljubivost, otvorenost prema drugim narodima, mnoštvo hrane, rakija koja se pije sa razlogom, samo su male stvari koje karakterišu Srbe.

„Pamtiću sve“ – Umjetničko veče sa porodicom Žigon. Na umjetničkoj večeri između Jelene i Ivane Žigon, čuli smo Njegoševe stihove, odlomke iz Stevinih i Ivaninih knjiga i približili se stvaralaštvu čitave porodice Žigon.

„Prevaranti“ – komedija koja je obilježila nezaboravno druženje i najveći odaziv VŠ“PRIMUS“. Komedija u kojoj igraju dobro poznati glumci Beogradskog narodnog pozorišta i Zvezdare teatra: Ljiljana Blagojević, Milorad Mandić Manda, Kalina Kovaćević i Sonja Knežević. Režija, Vide Basara.

VŠ “PRIMUS“ poznata je i po tome da se odazvala na mnogobrojne humanitarne akcije, od kojih je i izložba ukrasnih zidnih maski „NEKEE“ održana u kulturnom centru Gradiška, od kojih je prihod namjenjen djeci sa potrebnim potrebama iz Gradiške. Uvjek smo tu da pokažimo humanost, naše malo nekome mnogo znači.

Pogledajte reportažu

Promocija

Oglasna tabla

 • Obavještenje za studente I godine SP Bankarstvo i Marketing +

  Obavještenje za studente I godine Read More
 • Raspored časova +

  Raspored časova Obavještavaju se studenti Read More
 • Otvaranje naloga za pristup dijelu sajta E-učenje +

  Otvaranje računarskog naloga Studenti koji Read More
 • 1

Kvalitet

 • Računarske i informacione nauke - Softversko inženjerstvo rješenje ministarstva +

  Rješenjem ministarstva prosvjete i kulture Read More
 • Rješenje ministarstva +

  Na osnovu člana 21. stav Read More
 • DOZVOLA ZA RAD +

  Na osnovu člana 21. stav Read More
 • ALUMNI KLUB - OSNIVANJE +

  Poštovani,   obavještavamo Vas da smo Read More
 • VŠ "PRIMUS" LICENCIRANA +

  Na osnovu Rješenja br. 07.2-7871/07 Read More
 • 1
 • 2

Kultura

 • Kultura

VŠ ,,Primus’’ Gradiška dugi niz godina ima uspješnu saradnju sa Kulturnim centrom Gradiška. Aktivno i svakodnevno usmjeravamo svoje studente na sveopšte obrazovanje i edukaciju u svim segmentima kulturnog i društvenog života.

Read More

ISO 9001:2008

Anketa

Ocijenite uređenost naših prostorija