hea modul

Visoka škola "PRIMUS" Gradiška

upisana je u državni registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u BIH

>> Rješenje o upisu u Državni registar akreditiranih visokoškolskih ustanova u BiH<<

PROMOVISANA KNJIGA „OSNOVI BERZANSKOG POSLOVANJA“

DSC 0018

U subotu 14.10.2017. godine, u amfiteatru VŠ „Primus“, održana je promocija knjige „OSNOVI BERZANSKOG POSLOVANJA“ autora prof. dr Vojislava Škrbića i prof.dr Ranka Bakića.

Budući da je sama knjiga izazvala veliki interes javnosti, nije izostala ni izuzetna posjećenost, kako od strane predstavnika akademske zajednice, građana, tako i studenata.

Na promociji je, pored dva autora, govorio i jedan od recenzenata knjige, prof.dr Husein Muratović koji se osvrnuo na sadržaj knjige analizirajući svih devet poglavlja, te istakavši veliko zadovoljstvo kvalitetom knjige, ali i poželio autorima uspješan nastavak stvaralačkog rada. Takođe, profesor Muratović je rekao kako ova knjiga prevazilazi same osnove ove problematike, te da će sigurno poslužiti kako studentima u nastavi, tako i stručnjacima iz ove oblasti.

O knjizi je govorio i cijenjeni književnik Miladin Berić, koji se osvrnuo na tematiku koju ista obrađuje, naglasio kako je knjiga koncipirana na osnovama savremene domaće i strane literature, te da materija iznesena u poglavljima čini jednu kompaktnu cjelinu, ali i da se svako oblast može zasebno interpretirati, što ovom udžbeniku daje dodatnu težinu.

Autori u svom obraćanju su istakli da je knjiga „Osnovi berzanskog poslovanja“ nastala kao plod višegodišnjeg predavanja predmetne materije na Visokoj školi "Primus" te da je ista prvenstveno pisana za studente ekonomskih nauka, kao i za studente drugih srodnih fakulteta. Njihova zamisao je bila takođe, da se načinom izlaganja približe i budućim čitaocima koji se direktno ne bave ekonomijom, a time i berzanskim poslovanjem, ali žele da steknu određena znanja iz ove interesantne i kompleksne oblasti.

Autori su istakli i to, da su imali ideju da jednom ovako strukturisanom knjigom pokriju relativno standardnu i uobičajenu strukturu predmeta koji se bavi berzama i berzanskim poslovanjem, te da ovu složenu problematiku dodatno analiziraju u skladu sa visokoškolskim nastavnim programima, prilagodivši je prvenstveno studentima.

Autori svakako očekuju da svi oni koji budu čitali, odnosno proučavali ovu materiju iskreno prenesu svoje utiske i ukažu na eventualne propuste, te na taj način i sami učestvuju u podizanju kvaliteta ove knjige.         

Pristutni na promociji nisu krili zadovoljstvo što je jedna ovakva knjiga  ugledala svjetlost dana, koja će sigurno biti od značaja i koristi mnogim naraštajima.

Preporučujemo svim onima koji još nisu nabavili ovu knjigu, a koja je svakako vrijedna pažnje, da istu mogu prinaći u biblioteci VŠ „Primus“.


DSC 0002DSC 0026DSC 0093DSC 0018DSC 0035DSC 0052DSC 0054DSC 0055DSC 0059DSC 0068DSC 0070DSC 0074DSC 0096DSC 0099DSC 0100

Pogledajte reportažu

Promocija

Oglasna tabla

 • Obavještenje za studente I godine SP Bankarstvo i Marketing +

  Obavještenje za studente I godine Read More
 • Raspored časova +

  Raspored časova Obavještavaju se studenti Read More
 • Otvaranje naloga za pristup dijelu sajta E-učenje +

  Otvaranje računarskog naloga Studenti koji Read More
 • 1

Kvalitet

 • Računarske i informacione nauke - Softversko inženjerstvo rješenje ministarstva +

  Rješenjem ministarstva prosvjete i kulture Read More
 • Rješenje ministarstva +

  Na osnovu člana 21. stav Read More
 • DOZVOLA ZA RAD +

  Na osnovu člana 21. stav Read More
 • ALUMNI KLUB - OSNIVANJE +

  Poštovani,   obavještavamo Vas da smo Read More
 • VŠ "PRIMUS" LICENCIRANA +

  Na osnovu Rješenja br. 07.2-7871/07 Read More
 • 1
 • 2

Kultura

 • Kultura

VŠ ,,Primus’’ Gradiška dugi niz godina ima uspješnu saradnju sa Kulturnim centrom Gradiška. Aktivno i svakodnevno usmjeravamo svoje studente na sveopšte obrazovanje i edukaciju u svim segmentima kulturnog i društvenog života.

Read More

ISO 9001:2008

Anketa

Ocijenite uređenost naših prostorija