PRIMUSOV CENTAR ZA ONLINE BAZE PODATAKA


 doiserbia                    DOI Srbija

Digital Object Identifier (DOI) je repozitorij koji sadrži članke iz vodećih srpskih naučnih časopisa. Svi članci objavljeni su u otvorenom pristupu.


 doiserbia phd                        DOI Srbija PhD

DOI Serbia PhD je nacionalni portal doktorskih disertacija dostupnih u elektronskom formatu. Svakoj disertaciji je dodijeljen DOI broj čime je povećana njihova vidljivost. Ovaj portal sadrži linkove ka punom tekstu disertacija koje se nalaze u univerzitetskim repozitorijumima.


 doisrpska                   DOI Srpska

DOI je jedinstvena alfanumerička niska dodijeljena pojedinačnom digitalnom objektu (članku, poglavlju u knjizi i sl.). Preko te oznake uspostavlja se veza do Internet stranice na kojoj se dokument nalazi. Povezivanje podataka o člancima, DOI brojeva i veb adresa obavlja se preko servisa CrossRef (www.crossref.org). Taj servis održava bazu DOI brojeva, meta-podatke i linkove do punih tekstova.


hrcak                     Hrčak 

Hrčak je centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske naučne i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima (ili bar bibliografskim podacima i sažecima svojih radova). Korisnicima omogućuje lagano pronalaženje časopisa i radova putem prebiranja (prema abecedi ili prema području nauke) ili pretraživanja prema raznim poljima.


scindeks                    SCIndeks 

Sadrži: 1.878.022 referenci iz 147.648 članaka od kojih 53.393 u vidu punog teksta,objavljenih u 411 različitih domaćih časopisa od 2000. nadalje, odnosno,u humanističkim disciplinama od 1996. a u društvenim naukama od 1991. nadalje.Omogućava: pretragu punog teksta članaka, upravljanje rezultatima pretrage, posebne usluge za registrovane korisnike i autore - Moj SCIndeks. Ne dopušta povredu autorskih i prava izdavača časopisa, preuzimanje dijelova baze, i upotrebu podataka u komercijalne svrhe. Povezan je sa Repozitorijumom Narodne biblioteke Srbije, Bibliometrijskim izveštajem o časopisima CEON-a, međunarodnim časopisima obezbijeđenim posredstvom KoBSON-a i portalom DOPISNIca CEON-a.


arnetminer                    Arnetminer


arxiv arXiv

      arXiv je servis koji nudi pristup za 353300 preprinata iz područja fizike, matematike, informatike i kvantitativne biologije. Sadržaj baze podataka arXiv odgovara akademskom standardu Univerziteta Cornell University, koje je njen vlasnik, održavač i osnivač. U osnivanju arXiv baze podataka učestvovala je i National Science Foundation.


  base search                    BASE: Bielefeld Academic Search Engine


 citeulike                             CiteULike


 csx                    CiteSeerX

CiteSeerx je digitalna naučna biblioteka i pretraživač orijentisan primarno na literaturu iz računarskih informacionih tehnologija.


 cogprints                      CogPrints: Cognitive Sciences Eprint Archives


  ira uka de            The Collection of Computer Science Bibliographies


 doaj            Directory of Open Access Journals

DOAJ je sveobuhvatna zbirka naučnih i stručnih časopisa u otvorenom pristupu. DOAJ želi uključiti što više časopisa iz svih naučnih područja, pazeći da se radi o vrijednim časopisima s provjerenom kvalitetom sadržaja. Svaki uključeni časopis mora imati recenzijski postupak ili kontrolu kvalitete od strane uredništva, mora donositi naučne sadržaje, mora periodično izlaziti i mora biti dostupan , tj. u otvorenom pristupu.
Baza trenutno uključuje 2000 časopisa.


 DBLP            DBLP


 econbiz           EconBiz

Ovo je portal za pretraživanje sadržaja na temu ekonomija. Portal je osnovan 2002. godine kao virtuelna biblioteka ekonomskih i poslovnih studija. Prvi osnivač bio je German Research Foundation (DFG) da bi ga kasnije razvijali German National Library of Economics (ZBW) i EconBiz Advisory Board kao i ostali partneri.


 eric           ERIC: Educational Resource Information Center


 scholar         Google Scholar

Google Scholar nudi jednostavan način širokog pretraživanja naučne literature. S jednog se mjesta mogu pretraživati mnoge naučne discipline iz različitih izvora: recenzirani radovi, knjige, sažeci i članci izdani od akademskih izdavača, profesionalnih društava, repozitorija preprinata...


 indexcopernicus         Index Copernicus


 osti scitech        Information Brigde: Department of Energy Scientific and Technical Information


 intute          Intute


 mendeley           Mendeley


 academic search microsoft            Microsoft Academic Search


 NBER: National Bureau of Economic Research


 oaister             OAIster


 repec             RePEc: Research Paper in Economics


 scielo              SciELO


 SciGov                Science.gov


 science accelerator               Science Accelerator


 search team                SearchTeam


 wwscience              WorldWideScience


 acdml                ACM Digital Library

Baza sadrži kompletne tekstove svih radova u izdanju ACM, te bibliografske podatke svih većih izdavača iz područja informatike.


 bentham                Bentham Open Access

U sklopu svoje ponude Bentham Publishers od 2007. godine nudi i preko 200 časopisa kojima je pristup slobodan (open access). Pošto se radi o potpuno novim časopisima broj članaka nije veliki, ali zbog velikog broja časopisa baza svakako nije zanemariva.


 pkp                                                 PUBLIC KNOWLEDGE PROJECT

Open Journal Systems (OJS) je sistem za upravljanje časopisima i i zdavački sistem koji je razvijen od strane Public Knowledge Project-a. Cilj je proširivanje i poboljšanje pristupu istraživanja.

 

Kultura

  • Kultura

VŠ ,,Primus’’ Gradiška dugi niz godina ima uspješnu saradnju sa Kulturnim centrom Gradiška. Aktivno i svakodnevno usmjeravamo svoje studente na sveopšte obrazovanje i edukaciju u svim segmentima kulturnog i društvenog života.

Read More

ISO 9001:2008

Anketa

Ocijenite uređenost naših prostorija