Obraćanje prof. dr Huseina Muratovića na promociji njegovog univerzitetskog udžbenika Centralno bankarstvo

centralno bankarstvoPozdravljam prof. dr Ranka Bakića, vlasnika „Primusa“, mr. Kristijana Bakića, direktora „Primusa“, recenzente udžbenika „Centralno bankarstvo“, profesora Jusufa Kumalića i profesora Vojislava Škrbića, mr. Dejana Zeljića, urednika grafičkog dizajna mojih udžbenika, Slobodanku Bakić, dipl. oec., realizatora štampanja mojih udžbenika, kolege profesore, studente i osoblje „Primusa“. Svima vam se zahvaljujem na prisustvu ovoj promociji!

Budući da je dovoljno rečeno o mom naučnom opusu, a posebno o udžbeniku „Centralno bankarstvo“, nema potrebe da bilo što ponavljam, osim da podvučem da je čovjeku najteže ostvariti snove u bilo kojoj sferi života. Za to je potrebna velika upornost, ustrajan rad i želja, kao motivacija nervnog sistema. Ovo naglašavam posebno zbog vas studenata jer u životu trebate imati jednu uporišnu tačku u vremenu kojoj se uvijek oduševljeno vraćaju: to je doba studiranja, savladavanja gradiva, diplomiranja i stvaranja vrijednosti ne samo zbog sebe, već i zbog opšteg (javnog) interesa. Jer, kolege studenti, zapamtite: vaše je samo ono što ste drugima dali!

Ja znam da se danas u BiH postavlja pitanje...

Opširnije...

Obraćanje prof. dr Huseina Muratovića na svečanoj dodjeli diploma 02.12.2017. godine

Poštovani profesore Bakiću, uvažene kolege profesori i saradnici, dragi naši diplomanti, danas, kada dobijate diplome o završenom studiju, koji je obilježio jedan značajan period vašeg života, šta vam mogu reći, a da to ne budu uobičajene fraze?

Podsjetiću vas kako je otac algebre Avanzimi 850. godine u Bagdadu odgovorio na pitanje: kako bi brojčano ocijenio čovjeka?  On je tada rekao...

Opširnije...

Visoka škola „Primus“ Gradiška kolektivno ispratila staru godinu

PRIMUS I MILAN TEPIC 005 Već tradicionalno na Visokoj školi „Primus“ se organizovano vrši ispraćaj stare godine. Na staru godinu u 12h svi uposleni se sastaju u restoranu „Studentski klub“ te uz hranu i piće evociraju sjećanja na proteklu godinu i razgovaraju sa rukovodstvom škole o planovima daljnjeg razvoja naše visokoškolske ustanove.

Tako je bilo i ove godine gdje su se u opuštenoj atmosferi družili rukovodstvo visoke škole, profesori, asistenti i drugi zaposleni na Primusu.

Opširnije...

Promocija naučnog opusa prof. dr Huseina Muratovića

Neobično mi je zadovoljstvo i čast da predstavim naučni opus kolege, prof. dr Huseina Muratovića. Ovo posebno stoga jer se radi o čovjeku koji je po broju obrađenih i izdatih univerzitetskih udžbenika i verifikovanih univerzitetskih skripti iz naučne oblasti Finansije, odnosno bankarstva, jedan od najznačajnijih autora u BiH. Naime, profesor Muratović je koautor udžbenika „Monetarna znanost“ i udžbenika „Fiskalna znanost“, a samostalni autor udžbenika: „Monetarna i fisklana politika Evropske unije“ (prvi udžbenik iz ove oblasti u BiH), udžbenika „Poslovno bankarstvo“, udžbenika „Menadžment poslovnih banaka“, udžbenika „Međunarodno bankarstvo“ i udžbenika „Centralno bankarstvo“.

Obraćanje prof. dr Vojislava Škrbića

Opširnije...

Govor prof. dr Huseina Muratovića na promociji knjige Osnovi berzanskog poslovanja

DSC 0018Zadovoljstvo mi je da predstavim univerzitetski udžbenik „Osnovi berzanskog poslovanja“, autora prof. dr Vojislava Škrbića i prof. dr Ranka Bakića.

Jedan od ključnih atributa svake institucije za visoko obrazovanje je  broj i kvaliteta udžbenika koje godišnje izdaju njeni profesori. Ovim i drugim izdanjima „Primus“ pokazuje da je ozbiljna visoko obrazovna institucija koja studentima nudi kvalitetne naučne sadržaje.

Opširnije...

ISPRAĆENA X GENERACIJA STUDENATA

DSC 0123U subotu, 02.12.2017.godine, na VŠ “Primus”,  ispraćena je deseta generacija studenata. Ove godine na Primus-u je diplomirao 103 studenata, na programima ekonomije (bankarstvo  i marketing), prava, računarskih i informacionih tehnologija, poslovne informatike i javne uprave.

Budući da ova visokoškolska ustanova postoji već 12 godina u Gradišci, ne mogu se zaobići i ne istaći mnogobrojni rezultati rada, a u prilog tome govori i akreditacija ustanove od strane Agencije za osiguranje kvaliteta RS...

Opširnije...

PROMOVISANA KNJIGA „OSNOVI BERZANSKOG POSLOVANJA“

DSC 0018

U subotu 14.10.2017. godine, u amfiteatru VŠ „Primus“, održana je promocija knjige „OSNOVI BERZANSKOG POSLOVANJA“ autora prof. dr Vojislava Škrbića i prof.dr Ranka Bakića.

Budući da je sama knjiga izazvala veliki interes javnosti, nije izostala ni izuzetna posjećenost, kako od strane predstavnika akademske zajednice, građana, tako i studenata.

Na promociji je, pored dva autora, govorio i jedan od recenzenata knjige...

Opširnije...

Novi studijski program na Primusu

sp zastita na radu introOd ove godine Visoka škola „Primus“ Gradiška uvela je novi studijski program Zaštita na radu kao novo inženjersko zanimanje sa 240 ECTS bodova. Izlazno zvanje koje se stiče završetkom ovog studijskog programa je Diplomirani inženjer zaštite na radu.

U narednoj akademskoj 2017/18. godini Visoka škola „Primus“ Gradiška očekuje dobar upis na ovaj studijski program jer za njega vlada veliki interes kako u Bosni i Hercegovini tako i u državama u okruženju.

Opširnije...

Prof. dr Boško Mandić uspješno istrčao 3. banjalučki polumaraton

1Kao i do sada prof. dr Boško Mandić uspješno je učestvovao na banjalučkom M:TEL polumaratonu po veoma sparnom i teškom vremenu.

U trkama je učestvovalo preko 6.000 takmičara u svim disciplinama te je prof. dr Boško Mandić u velikoj konkurenciji uspio da zauzme visoko pozicionirano mjesto.

Profesor je poslije trke izjavio da u ovakvim disciplinama nije najvažniji plasman nego samo učešće, ...

Opširnije...

Garantni fond predstavio program podrške privrednicima iz Gradiške Uspješna prezentacija Viskoke škole „Primus“

6 Odjeljenje za privredu Opštine Gradiška i Garantni fond RS organizovali su u gradu na Savi sastanaka sa privrednicima na temu „Podrška razvoju privrede i poljoprivrede na području opštine Gradiška“. Predstavljeni su smjernice za uspostavljanje poslovne saradnje sa potencijalnim korisnicima garancija, garantno-kreditna linija Komercijalne banke u Banjaluci i Garantnog fonda te program podrške razvoju preduzetništva u opštini Gradiška za tekuću godinu.

Radivoje Krčmar, direktor Garantnog fonda RS istakao je da ova institucija djeluje sa ciljem davanje podrške razvoju malih i srednjih preduzeća u oblasti industrije, poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva po pitanju pristupa finasijskim sredstvima banaka i drugih finansijskih organizacija.

Opširnije...

ODRŽANA INTERAKTIVNA PROMOCIJA UPISA STUDENATA ZA AKEDEMSKU 2017/18. GODINU

promocija1Kroz program svojih promotivnih aktivnosti tim VŠ „Primus“ Gradiška posjetio je završne razrede srednjih škola naše regije, te budućim studentima približio studijske programe koji se izvode na ovoj akreditovanoj, visokoškolskoj ustanovi.

Tim visoke škole posjetio je Tehničku školu u Gradišci, Gimnaziju u Gradišci, te upriličio  prijem učenika Srednje stručne i tehničke škole u vlastitim prostorima škole. U amfiteatrima pomenutih srednjih škola sa područja naše opštine predstavljen je program studija na ovoj visokoškolskoj ustanovi...

Opširnije...

PROFESOR VISOKE ŠKOLE BOŠKO MANDIĆ UZ BOK SVJETSKIH LEGENDI NA BEOGRADSKOM POLUMARATONU

viber imageNa nedavno održanom 30. Beogradskom maratonu naš profesor Boško Mandić uzeo je učešće u disciplini polumaratona, gdje je postigao zapažen rezultat. Ovaj čvrsti i stameni 58. godišnjak učestvuje gotovo na svim većim polumaratonima, a nosilac je i crnog pojasa u karateu.

Profesor Mandić trčao je u prisustvu legendi svjetske atletike i sporta uopšte Roze Mote, Galine Čistjakove, Boba Bimona, Lasea Virema, Majka Pauela, Kevina Janga i Havijera Sotomajora - promotera Beogradskog maratona koji su se ove godine okupili u Beogradu pod nazivom „Legende ponovo u Beogradu“.

Opširnije...

Stevo Selak - promocija knjiga

stevo selakNa VŠ „Primus“ Gradiška,  književnik Stevo Selak održao je promociju svojih knjiga, Knjiga života – upotstvo za upotrebu i Zapisano u vremenu. Uz prisustvo velikog broja studenata i građana Graadiške, ovaj osebujni stvaralac izvršio je prezentaciju knjiga na vrlo dopadljiv način, što je plijenilo pažnju svih prisutnih.

Njegov način pisanja, a i iznošenja svojih dijela...

Opširnije...

Oglasna tabla

 • Obavještenje za studente I godine SP Bankarstvo i Marketing +

  Obavještenje za studente I godine Read More
 • Raspored časova +

  Raspored časova Obavještavaju se studenti Read More
 • Otvaranje naloga za pristup dijelu sajta E-učenje +

  Otvaranje računarskog naloga Studenti koji Read More
 • 1

Kvalitet

 • Računarske i informacione nauke - Softversko inženjerstvo rješenje ministarstva +

  Rješenjem ministarstva prosvjete i kulture Read More
 • Rješenje ministarstva +

  Na osnovu člana 21. stav Read More
 • DOZVOLA ZA RAD +

  Na osnovu člana 21. stav Read More
 • ALUMNI KLUB - OSNIVANJE +

  Poštovani,   obavještavamo Vas da smo Read More
 • VŠ "PRIMUS" LICENCIRANA +

  Na osnovu Rješenja br. 07.2-7871/07 Read More
 • 1
 • 2

Kultura

 • Kultura

VŠ ,,Primus’’ Gradiška dugi niz godina ima uspješnu saradnju sa Kulturnim centrom Gradiška. Aktivno i svakodnevno usmjeravamo svoje studente na sveopšte obrazovanje i edukaciju u svim segmentima kulturnog i društvenog života.

Read More

ISO 9001:2008

Anketa

Ocijenite uređenost naših prostorija