PROMOVISANA KNJIGA „OSNOVI BERZANSKOG POSLOVANJA“

DSC 0018

U subotu 14.10.2017. godine, u amfiteatru VŠ „Primus“, održana je promocija knjige „OSNOVI BERZANSKOG POSLOVANJA“ autora prof. dr Vojislava Škrbića i prof.dr Ranka Bakića.

Budući da je sama knjiga izazvala veliki interes javnosti, nije izostala ni izuzetna posjećenost, kako od strane predstavnika akademske zajednice, građana, tako i studenata.

Na promociji je, pored dva autora, govorio i jedan od recenzenata knjige...

Opširnije...

Novi studijski program na Primusu

sp zastita na radu introOd ove godine Visoka škola „Primus“ Gradiška uvela je novi studijski program Zaštita na radu kao novo inženjersko zanimanje sa 240 ECTS bodova. Izlazno zvanje koje se stiče završetkom ovog studijskog programa je Diplomirani inženjer zaštite na radu.

U narednoj akademskoj 2017/18. godini Visoka škola „Primus“ Gradiška očekuje dobar upis na ovaj studijski program jer za njega vlada veliki interes kako u Bosni i Hercegovini tako i u državama u okruženju.

Opširnije...

Prof. dr Boško Mandić uspješno istrčao 3. banjalučki polumaraton

1Kao i do sada prof. dr Boško Mandić uspješno je učestvovao na banjalučkom M:TEL polumaratonu po veoma sparnom i teškom vremenu.

U trkama je učestvovalo preko 6.000 takmičara u svim disciplinama te je prof. dr Boško Mandić u velikoj konkurenciji uspio da zauzme visoko pozicionirano mjesto.

Profesor je poslije trke izjavio da u ovakvim disciplinama nije najvažniji plasman nego samo učešće, ...

Opširnije...

Garantni fond predstavio program podrške privrednicima iz Gradiške Uspješna prezentacija Viskoke škole „Primus“

6 Odjeljenje za privredu Opštine Gradiška i Garantni fond RS organizovali su u gradu na Savi sastanaka sa privrednicima na temu „Podrška razvoju privrede i poljoprivrede na području opštine Gradiška“. Predstavljeni su smjernice za uspostavljanje poslovne saradnje sa potencijalnim korisnicima garancija, garantno-kreditna linija Komercijalne banke u Banjaluci i Garantnog fonda te program podrške razvoju preduzetništva u opštini Gradiška za tekuću godinu.

Radivoje Krčmar, direktor Garantnog fonda RS istakao je da ova institucija djeluje sa ciljem davanje podrške razvoju malih i srednjih preduzeća u oblasti industrije, poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva po pitanju pristupa finasijskim sredstvima banaka i drugih finansijskih organizacija.

Opširnije...

ODRŽANA INTERAKTIVNA PROMOCIJA UPISA STUDENATA ZA AKEDEMSKU 2017/18. GODINU

promocija1Kroz program svojih promotivnih aktivnosti tim VŠ „Primus“ Gradiška posjetio je završne razrede srednjih škola naše regije, te budućim studentima približio studijske programe koji se izvode na ovoj akreditovanoj, visokoškolskoj ustanovi.

Tim visoke škole posjetio je Tehničku školu u Gradišci, Gimnaziju u Gradišci, te upriličio  prijem učenika Srednje stručne i tehničke škole u vlastitim prostorima škole. U amfiteatrima pomenutih srednjih škola sa područja naše opštine predstavljen je program studija na ovoj visokoškolskoj ustanovi...

Opširnije...

PROFESOR VISOKE ŠKOLE BOŠKO MANDIĆ UZ BOK SVJETSKIH LEGENDI NA BEOGRADSKOM POLUMARATONU

viber imageNa nedavno održanom 30. Beogradskom maratonu naš profesor Boško Mandić uzeo je učešće u disciplini polumaratona, gdje je postigao zapažen rezultat. Ovaj čvrsti i stameni 58. godišnjak učestvuje gotovo na svim većim polumaratonima, a nosilac je i crnog pojasa u karateu.

Profesor Mandić trčao je u prisustvu legendi svjetske atletike i sporta uopšte Roze Mote, Galine Čistjakove, Boba Bimona, Lasea Virema, Majka Pauela, Kevina Janga i Havijera Sotomajora - promotera Beogradskog maratona koji su se ove godine okupili u Beogradu pod nazivom „Legende ponovo u Beogradu“.

Opširnije...

Stevo Selak - promocija knjiga

stevo selakNa VŠ „Primus“ Gradiška,  književnik Stevo Selak održao je promociju svojih knjiga, Knjiga života – upotstvo za upotrebu i Zapisano u vremenu. Uz prisustvo velikog broja studenata i građana Graadiške, ovaj osebujni stvaralac izvršio je prezentaciju knjiga na vrlo dopadljiv način, što je plijenilo pažnju svih prisutnih.

Njegov način pisanja, a i iznošenja svojih dijela...

Opširnije...

Obrad Kesić - Amerika, Rusija, Balkan

10Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić održao je danas u Visokoj školi "Primus" u Gradišci predavanje "Amerika, Rusija, Balkan", ocenivši tom prilikom da se SAD uskoro neće direktno baviti ni Balkanom, niti Republikom Srpskom i BiH, jer imaju mnogo važnije goruće probleme.

Kesić, koji je i politički analitičar, rekao je da dio političke elite u SAD nikako ne želi da prihvati da je predsednik Donald Tramp pobedio na fer i slobodnim izborima, te pokušava da nađe način da pokrene proces opoziva.

Opširnije...

PROMOCIJA KNJIGE „CENTRALNO BANKARSTVO“

centralno bankarstvo

U subotu 11.03.2017. godine održana je promocija knjige CENTRALNO BANKARSTVO autora prof. dr Huseina Muratovića. Obrada ovog udžbenika uslijedila je nakon što je njegov autor izdao univerzitetske udžbenike Poslovno bankarstvo, Menadžment poslovnih banaka i Međunarodno bankarstvo, te tako zaokružio cjelinu koja se odnosi na problematiku savremenog bankarstva.

Promocija je održana u amfiteatru Visoke škole „PRIMUS“ Gradiška uz prisustvo velikog broja studenata, predstavnika akademske zajednice, te građana.

Na promociji je pored autora, govorio i jedan od recenzenata knjige, prof.dr Vojislav Škrbić koji se osvrnuo na sadržaj knjige analizirajući svih 12 poglavlja, te je istakao veliko zadovoljstvo kvalitetom knjige i poželio autoru dug i plodan stvaralački rad.

Opširnije...

Centar Civilnih Incijativa održao je predavanje na Visokoj školi „Primus“ Gradiška

bh televizija adis

Centar Civilnih Incijativa održao je predavanje na Visokoj školi „Primus“ Gradiška, a predavač Adis Arapović upoznao je prisutne sa raznim društvenim anomalijama koje su redovan pratilac društva u tranziciji.

Predavanja su sa velikim interesom pratili studenti Visoke škole „Primus“ Gradiška kao i građani Gradiške koji su se odazvali predavanju i aktivno sudjelovali u interaktivnom predavanju Adisa Arapovića.

Cijeli događaj su prenosili brojni mediji...

Opširnije...

Održana studentska debata

foto 1U utorak, 13.12.2016. godine u amfiteatru VŠ „Primus“, održana je studentska debata na temu „Uloga akademske zajednice u reformama i EU integracijama“. Cilj debate bio je predstavljanje izvještaja provedbe i efikasnosti reformske agende za Bosnu i Hercegovinu u periodu 2015 – 2018. godine (stanje nacije 3). Debata je održana u trajanju od 2 sata, a izvještaj je predstavio mr.sci Adis Arapović, program menadžer CCI.

Nakon izuzetno osmišljenog izlaganja gospodina Adisa Arapovića, otvorena je javna debata...

Opširnije...

Prekogranična saradnja PRIMUSA

IMG 0555 e1481277275117

Dana 07.12.2016. godine školu za obrazovanje odraslih „PRIMUS-EDU“ i Visoku školu „PRIMUS“ posjetili su direktori i saradnici Otvorenog pučkog učilišta „Ivan“ iz Đakova. Tom prilikom razgovaralo se o mogućnostima prekogranične saradnje između škola za obrazovanje odraslih „PRIMUS-EDU“ i Otvorenog pučkog učilišta „Ivan“ iz Đakova gdje su dogovorene mogućnosti prekogranične saradnje.

U tom slučaju, učilište „Ivan“ bi bilo mentor, a „PRIMUS-EDU“ učesnik u projektu, što bi rezultiralo apliciranjem...

Opširnije...

Novi uspjeh profesora Mandića

sl 8

Na 32. Evropskom šampionatu u tradicionalnom karateu održanog u Kranjskoj Gori od 23.11.16. -26.11.2016. godine, prof.dr Boško Mandić ponovo nas je obradovao velikim uspjehom. Nastupio je kao veteran za reprezentaciju Srbije i u jakoj konkurenciji u pojedinačnim katama osvojio visoko 3. mjesto.

Na Evropskom šampionatu učestovalo je 14. evropskih zemalja, stoga je uspjeh prof. Mandića hvale vrijedan. Ovo je značajan podsticaj ostalim aktivnim sportašima Visoke škole „PRIMUS“ da uz redovan studij aktivno se bave sportom...

Opširnije...

Oglasna tabla

 • Obavještenje slušanju predmeta zimskog semestra za akademsku 2017. godinu +

  Obavještenje o slušanju predmeta zimskog Read More
 • Raspored časova +

  Raspored časova Obavještavaju se studenti Read More
 • Otvaranje naloga za pristup dijelu sajta E-učenje +

  Otvaranje računarskog naloga Studenti koji Read More
 • 1

Kvalitet

 • Računarske i informacione nauke - Softversko inženjerstvo rješenje ministarstva +

  Rješenjem ministarstva prosvjete i kulture Read More
 • Rješenje ministarstva +

  Na osnovu člana 21. stav Read More
 • DOZVOLA ZA RAD +

  Na osnovu člana 21. stav Read More
 • ALUMNI KLUB - OSNIVANJE +

  Poštovani,   obavještavamo Vas da smo Read More
 • VŠ "PRIMUS" LICENCIRANA +

  Na osnovu Rješenja br. 07.2-7871/07 Read More
 • 1
 • 2

Kultura

 • Kultura

VŠ ,,Primus’’ Gradiška dugi niz godina ima uspješnu saradnju sa Kulturnim centrom Gradiška. Aktivno i svakodnevno usmjeravamo svoje studente na sveopšte obrazovanje i edukaciju u svim segmentima kulturnog i društvenog života.

Read More

ISO 9001:2008

Anketa

Ocijenite uređenost naših prostorija